Ötletek hogyan tegyük egyedivé a polgári esküvői szertartásunkat
IMG_20190622_160121.jpg

A lányok többsége kislánykora óta vágyik arra, hogy magára öltve a mennyasszonyi ruháját a legkülönlegesebbnek érezhesse magát a világon, ezért olyan esküvői szertartást szeretnének maguknak, ahol minden csupa csoda és káprázat. Az esküvő egyszeri és megismételhetetlen!

 

Számos kitűnő szolgáltató közül tudtok választani, akik az esküvő egészéhez felejthetetlen pillanatokat, érzéseket tesznek hozzá. Ezúttal szeretnék elsősorban a polgári szertartás megálmodásához segítséget adni számotokra, milyen elemeket és ötleteket érdemes átgondolni a szervezés során. A megvalósításnál érdemes figyelembe venni a kevesebb néha több elvét.

Szertartásvezető kiválasztása
A kiválasztása során fontos benyomást ad a honlapja, a stílusa, a fotói, a hanganyagok, a párok véleményei, a kommunikációja Veletek, mindaz ami szimpatikussá teszi számotokra. A feladata tökéletes teljesítéséhez elengedhetetlen a teljes bizalom iránta, hiszen sok meghitt történetet meséltek el neki magatokról, a kapcsolatotokról . Érdemes részletes forgatókönyvet írni a szertartás megtervezése során, amiben minden apró, de fontos részlet rögzítésre kerül. Így válik átláthatóvá és ad biztonságot a megvalósítás során. Nem kell az utolsó pillanatokban cikázni és aggódni, hanem mindenki tudja és teszi a dolgát, nektek csak élvezni kell a Ti pillanatotokat a szertartáson és a lagziban.

Beszéd

Az ugye természetes, hogy olyan szöveget írjon a szertartásra, ami Rólatok szól, a Ti érzelmeiteket, történeteteket tükrözi. Ehhez van szükség a többszöri találkozóra, ahol részletesen elmesélitek Neki a gyermekkorotokat, a megismerkedéseteket, a kapcsolatotokat, az eljegyzést, a közös hobbit, a kirándulásokat. Minél jobban megismer Benneteket, annál inkább tud személyes, valóban hozzátok illő beszédet írni. Ezekből az információkból áll össze majd az egyedi szertartási beszéd. Az is elengedhetetlen, hogy a szertartásvezető külseje és viselkedése is illeszkedjen az alkalomhoz, legyen határozott, rugalmas, közvetlen, de eleganciát sugárzó is. Fontos, hogy hangosan, választékosan, artikulálva, szépen, tisztán beszéljen. Változatos hanglejtéssel adja elő a szertartáson a beszédet,
végig fenntartva a figyelmet. Fontos viszont, hogy ne legyen hosszú és unalmas a szertartás. Legyen néha megható, de néha vicces, úgy szórakoztasson, hogy a násznép ne a vacsorára gondoljon közben. A jó szertartási beszédben van helye a humornak éppúgy, mint a komolyságnak és a meghittségnek, a kedvességnek, a játékosságnak, a meghatódottságnak, a természetes egyszerűségnek. Az egyediséget költők gondolatainak művészi tolmácsolásával is tudja fokozni.

Zene választás

Az egyik legfontosabb alkotóeleme a nagy pillanatoknak a zene. Vele érhetjük el a szertartáson ,hogy elcsendesedjen a násznép és minden szempár Rátok irányuljon, ugyanakkor minden résztvevő számára lélekemelő pillanat is legyen.  Sokféle igény és ízlés van, a hagyományostól, a modernig, a romantikustól a meghökkentőig. A lényeg, hogy kötődjetek hozzá, hatást érjetek el vele. Nincs szükség 3-nál több zenére, mert az már nagyon szétdarabolná a szertartás egészét.

Ceremóniák

A választott ceremóniával még inkább kifejezésre juttathatjátok összetartozásotokat a szertartáson. Javaslom, hogy olyan ceremóniát válasszatok, ami hozzátok a legközelebb áll, számotokra valamilyen jelentéssel bír. A lehetőségek határtalanok: gyertya gyújtás, homoköntés, lakat , bor, fröccs, festés, lufi eregetés, galamb vagy pillangó reptetés, időkapszula, fa ültetetés 

Fogadalom

Arra is módotok van, ha szeretnétek saját szavaitokkal megerősíteni egymás iránti elkötelezettségeteket a szertartáson. Ez a szertartás legbensőségesebb, legmeghatóbb élménye, amely a saját érzelmeitek és gondolataitok tükrözi.

Gyertyafényes éjszakai esküvői szertartás

Egyre kedveltebb az éjszakai szertartás, ahol a gyertyák segítik megteremteni a meghitt, intim hangulatot. A naplemente utáni romantikus félhomályban a gyertyák fényénél megtartott ceremónia, már önmaga megalapozza a szertartás hangulatát.


Szülő köszöntés

A szertartás utolsó részében mesélünk a szüleitekkel való kapcsolatotokról, saját gyermekkorotok meghatározó élményeiről, amelyet újra élve szüleitek lelkét még inkább elönti a szeretet és hála, hogy részesei lehetnek életetek legmeghittebb pillanatának. Ezután tudjátok átadni Nekik a személyes ajándékaitokat.


A szertartás eszközei

A melyek szintén hangulatot teremtenek és hozzájárulnak az összképhez. Amit tartsatok szem előtt, hogy illeszkedjen a Ti és az esküvő stílusához. Ma már a neten rengeteg ötletet tudtok ezekre találni. Én is inkább képekkel illusztrálom korábbi szertartásaimról. Ezek akár örökre megmaradhatnak, később saját otthonotok díszévé válhatnak, melyekről mindig eszetekbe jutnak majd a megismételhetetlen pillanatok, amelyeket átéltetek a szertartásotokon, mint például a gyűrűtartók vagy a boldogságkapu. A szertartás végén pedig jöhet a rizshintés, sziromszórás, buborékfújás, a csillagszórók és a tűzijáték.


Kellemes tervezgetést és megvalósítást kívánok!